MI A WABI KUSA

Az Aquascaping már régen nem csak a gyönyörű víz alatti világok létrehozásáról szól. A minimalizmussal inspirált trendek már ide is eljutottak. Létrejöttek a nano akváriumok, amelyek valaki részére igényesek lehetnek. Az aquascaperek egyszerűbb módot találtak, hogy a saját készítésű természettel tegyék otthonosabbá az irodát vagy az otthonukat - így jött létre a Wabi Kusa.

Ha szeretnénk megmagyarázni a Wabi Kusa-t, akkor egy esztétikai, dizájn, természetesen ható tárgyról van szó, amely szebbé teszi az életteret. A mi értelmezésünkben a Wabi Kusa a tökéletes aquascapingtől eltérően kis darab vadvilág, amely tökéletesen bemutatja a szabályok nélküli természet kaotikus, de gyönyörű elrendezését.

A WABI KUSA LÉTREHOZÁSA

A WABIKUSA vázát harmadáig vagy teljesen töltse fel szubsztrátummal, növényi akváriumokhoz vagy közvetlenül a Wabi Kusa stílushoz hasonlóan. A szubsztrátumot öntse fel vízzel- bőven elég a szubsztrátum feléig. Ezután a vázába fa gyökerek, kövek rendezhetők el, majd ezután következhetnek a növények. Ezeket nedvesen kell tartani. Néha elég őket megvágni, de ezenkívül nem igényelnek különleges gondoskodást.

A Wabi Kusa vázát helyezze világos helyre. Minél több a fény, annál jobb. A váza lámpával is megvilágítható. A vázát ne helyezze radiátor közelébe, mivel a meleg levegő nem tesz jót a növényeknek.

Az akváriumokhoz hasonlóan a Wabi Kusa vázánál is érvényes, hogy minél nagyobb a térfogata, annál stabilabbak a feltételek. A nedvesség fontos, de a víznek nem szabad túl soknak lennie, nehogy a vázában elburjánozzanak a növények. A növények szórófejjel is nedvesíthetők- ehhez ideális a puha víz. Hosszabb idő után a szubsztrátumban már nincs annyi tápanyag, ezért lehet trágyázni is.

MILYEN NÖVÉNYEKET HASZNÁLJUNK

A Wabi Kusa-ba ehhez szinte minden akváriumi növény alkalmas azzal a feltétellel, hogy víz felett is nevelhető legyen. Az úszó növények nem alkalmasak, mivel a víz felett nem tartós a formájuk, pl. Vallisnerie, Blyxa vagy Ceratophyllum. Víz feletti telepítéskor a növények levele és színe eltérő formájú.

Főleg a száras és takaró növények népszerűek. A moha nagyon hasznos és "alapvető" az elegendő nedvesség megtartásához, mivel a szubmersz forma emerzre való átmenete a növények számára túlságosan igényes.

Az általánosan kapható in vitro vagy kosaras növények a víz felett vannak termesztve, ezért ideálisak.

WABI KUSA ELŐNYEI

  • A Wabi Kusa stílusnak nincsenek elrendezési szabályai, minden csakis öntől függ.
  • Viszonylag olcsó, nem igényel nagy beruházást.
  • A növények nem igényelnek nagy gondoskodást.
  • Nem szükséges a növények szakmai ismerete.
  • A WABIKUSA márkájú vázát több módon lehet használni.